Молитвослов

Молитва на родителите към Господа

от: 11.06.2013

Господи Боже, Създателю на човека и небесни Отче!
Ти установи и благослови брака, като каза: "Растете и се множете, и пълнете земята". Ти благослови и нашия брак и ни даде чеда, за да засилиш радостта в дома ни. Неизказано голяма е тая Твоя милост към нас и ние смирените Твои раби от сърце Ти благодарим.

Твое наследие са нашите деца, Господи, защото Ти си наш небесен Отец.
Затова усърдно Те молим, приеми ги под Твоята мощна закрила и ги пази духом и телом като Твое достояние. Дарувай им добро здраве, пази ги от болести и от всяка злополука, покрепи ги да растат незасегнати от изпитания, за да се радват на живота, който Ти даваш.

Особено им дарувай Твоето свето благословение, за да бъдат предпазени от внушенията и примките на злия и лъжлив свят. Вдъхни им Светия Твой Дух, та всякога да изпълняват Твоята воля и да се поучават от Твоя закон. Запази ги от грях, от всички греховни съблазни, от лоши другари и вредни книги. Дай им сили да растат в мъдрост, да напредват в добродетелност, да не отслабва синовната им почит към Тебе, да се покоряват на нашите добри родителски съвети и напътствия, да слушат с внимателни сърца всяка поука, която разкрива Твоята света воля, да бъдат на светата Ти Църква предани изпълнителни чеда.

Дай и на нас, Господи, да им бъдем с дела и думи наставници в истината и доброто, учители в правата вяра от ранна още възраст. На Тебе ги предоставяме, на Твоята доброта и милосърдие, на мощната Твоя защита и помощ. Приеми тях и нас, за да бъдем всякога Твои и с благодарни сърца непременно да славословим Твоята безмерна благост и спасителния Твой промисъл.
Амин!

Източник: http://www.pravoslavieto.com

 
гр. Пловдив, ул. Архимандрит Евлогий 1, тел.: 032 692307 e-mail: verouchenie@sveta-troica-plovdiv.com